Новини

У період з 5 по 9 вересня у польському місті Сопот проходив семінар УЄФА для наставників (UEFA Share: Goalkeeper coach educators)

У період з 5 по 9 вересня у польському місті Сопот проходив семінар УЄФА для наставників (UEFA Share: Goalkeeper coach educators)

У період з 5 по 9 вересня у польському місті Сопот проходив семінар УЄФА для наставників (UEFA Share: Goalkeeper coach educators), які у різних європейських країнах реалізовують навчальний процес тренерів воротарів. Учаниками цього семінару були представники України, Туреччини, Вірменії, Мальти та Польщі. Українську делегацію представляли - Валерій Шамардін (директор ЦЛ УАФ), Богдан Хоркавий (інструктор УЄФА з навчання тренерів), Олександр Митько ( тренер воротарів Національної збірної України - жінки). Семінар проходив під керівництвом Патта Джозефа Боннера (експерт УЄФА з навчання тренерів) та Даріуша Пасєки ( директора навчального центру Асоціації футболу Польщі, члена Jira panel UEFA). В ході семінару висвітлювались питання сучасних підходів та методик викладання на курсах для тренерів, що навчаються на програмах, пов‘язаних з голкіпінгом. Учасники семінару мали можливість наживо побачити як проходить навчальний модуль для студентів курсу УЄФА В-ліцензія тренерів воротарів, що навчаються в Асоціації футболу Польщі. Цікаво було простежити, як теоретичний матеріал здобутий на курсі знаходив своє втілення у практичних вправах. І саме цей взаємозв‘язок теоретичних знань і практики є ключовим фактором успішного вирішення проблем підготовки воротарів у сучасному футболі. За підсумками семінару учасники узгодили свої позиції щодо подальшої реалізації навчальних програм у своїх країнах.